Palačinke su vam žilave: Greška koju pravite se krije u jednom sastojku

Pravili slane ili slatke, ovaj trik biće vam od velike pomoći

29.02.2024. 10:04
  • Podeli:
Palačinke (1)-63f5e911d08a5.webp Foto: Pixabay

Palačinke su jedna od najboljih namirnica za doručak, desert posle ručka ili večeru. Imajući to na umu, nema ništa gore od toga da obećate ukućanima palačinke, a onda ih razočarate jer nisu vazdušaste, meke i tanke. 

Da biste to izbegli, važno je da znate da postoje kardinalne greške u pravljenju koje možda ne primećujete, a jedna od njih je ključna, u testu koristite toplu vodu umesto hladne.

Foto: Pixabay

Razlog je jednostavan.

Temperatura vode vam možda i ne zvuči kao tako velika stvar. 

Međutim, zaista je važno da se potrudite da koristite hladnu vodu. 

To je zato što topla voda može početi da zagreva gluten u testu pre nego što testo uopšte stigne do tiganja što rezultira žilavim, nimalo mekanim palačinkama. 

I kao što je gore navedeno, jedna od najvećih privlačnosti palačinki je vazdušasta tekstura. 

Foto: Pixabay

Dakle, da biste osigurali tu toliko željenu mekoću, obavezno koristite hladnu vodu.

Pošto ne želite da pečete palačinke na previsokoj temperaturi jer će im unutrašnjost ostati živa, a spoljašnjost može da izgori, održavanje toplote na srednjoj postavci je idealno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()