Prateći ove savete, vaš bolonjez sos će biti savršeno uravnotežen i ukusan, pripremljen baš onako kako treba
Kada pripremaju bolonjez sos, neiskusnim domaćicama često promaknu određene greške koje mogu uticati na ukus i teksturu jela. Evo nekoliko saveta kako izbeći te greške i pripremiti savršen sos:
Dovoljno je da sos kuvate 5 do 10 minuta na jakoj vatri kako bi se svi ukusi sjedinili.
Sačekajte da se ulje dobro zagreje pre nego što dodate beli luk. Pržite ga strpljivo dok ne dobije zlatnu boju i dobar prženi ukus.
Umesto da sos dodate gotovoj testenini, ubacite skuvanu testeninu u tiganj i kuvajte je nekoliko minuta sa sosom kako bi upila sve ukuse.
Dodajte malo maslaca na kraju pripreme, nakon što ste lagano propržili crni i beli luk, kako biste postigli bogatiji i kremastiji ukus.
Redovno probajte sos dok ga kuvate kako biste prilagodili začine i teksturu prema svom ukusu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.