Postoje dva načina kako da sprečite da banane potamne: Trebaće vam ove namirnice

Postoje dva jednostavna trika koji vam mogu pomoći da vaše banane zadrže svež izgled bez tamnjenja.

11.12.2024. 15:35
  • Podeli:
zrele banane banana pegave pixabay-671f9a02b03a9.webp Foto: Pixabay

Prvi trik je korišćenje voćnog soka. Ako banane nisu prekrivene šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je da ih premažete voćnim sokom. Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji uzrokuju tamnjenje.

Najčešće se preporučuje sok od limuna, narandže ili ananasa. Možete koristiti i limunadu ili,  jednostavno, iscedite limun direktno na narezane banane, što će smanjiti mogućnost njihovog tamnjenja.

Međutim, postoji jedan mali nedostatak ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blagi, kiselkasti ukus zbog kiseline u soku. Za one koji žele da izbegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke.

Foto: Pixabay

Sok od jabuke ima sladak, ali i blago kiselkast ukus, te je takođe dobar izbor za sprečavanje tamnjenja banana.

Osim voćnih sokova, med je takođe odlična opcija. Za korišćenje ovog trika, dovoljno je da otopite jednu kašiku meda u 100 ml vode. Nakon što se med otopi, potopite narezane banane u smesu na 30 sekundi.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()