Kako bi vam namirnice poput krompira, avokada, limuna, jagoda i još neke trajale duže, postoje određene cake kako to da postignete.
Mnogim namirnicama možete produžiti rok trajanja, ako ih skladištite na pravi način.
Na jednom profilu sa društvene mreže Instagram, posvećenom zdravom životu, našli smo nekoliko predloga za čuvanje namirnica, koje će vam sigurno biti od koristi:
1. Jagode iz supermarketa su najčešće pakovane u plastične kutijice. Kako biste im sačuvali svežinu, prebacite ih u staklenu činiju.
2. Ukoliko ste prepolovili avokado i ne želite da ga celog iskoristite, jednu polovinu možete staviti u kutiju za hranu, a ispod njega ostavite prepolovljen luk. Produžićete mu rok za čak pet dana.
3. Umesto da zelenu salatu, tek izvađenu iz frižidera, odmah pripremate za jelo, prvo je ostavite da odstoji u hladnoj vodi, pola sata - biće hrskavija.
4. Mnogi ljudi limun drže u kesi, u frižideru, ali ako ga stavite u staklenu činiju, napunjenu vodom, trebalo bi da vam traje i do čak tri meseca.
5. Kako vam krompir ne bi brzo proklijao, u kesu dodajte i jednu jabuku.
6. Začinsko bilje nemojte držati u originalnom pakovanju, u frižideru, već ga stavite u vodu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.