Postoji jednostavan trik koji ne znaju sve domaćice, a zlata vredi.
Sigurno vam se desilo da dok odvajate namirnice za ručak shvatite da meso nije odmrznuto.
Prema pravilu, meso je potrebno da izvadite dan ranije i ostavite u frižideru da se lagano odmrzne. Ali, problem je što se ne setite uvek toga i tada svi pribegavaju vreloj vodi, ili ko je ima, mikrotalasnoj. To nije najbolje rešenje jer meso gubi na kvalitetu.
Postoji jednostavan trik koji ne znaju sve domaćice, a zlata vredi. Pomoći će vam kada ste u žurbi ili jednostavno niste pripremili sve na vreme.
Sve što treba da uradite je da u šerpu sipate 1,5 do 2 litra vode i da je malo zagrejete.
Nije potrebno da proključa samo da bude topla. Zatim sipajte 3 kašike šećera i mešajte dok se ne istopi.
Stavite meso unutra i ostavite 15 minuta. To što je u slatkoj vodi neće uticati na ukus, a ni kvalitet mesa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.