Radite ovo i gledajte kako začin čini čuda
Prema nutricionistkinji Lisi Ričards, cimet može biti ključ da brzo izgubite salo, dok kurkuma ima izuzetno blagotvoran uticaj na zdravlje creva.
Kafa je za mnoge jutarnji ritual koji pomaže da probavni sistem proradi. Ako kod vas nije tako, probajte da u kafu dodate malo cimeta ili kurkume – ili čak oba odjednom.
Cimet, osim što daje prijatnu slatkastu aromu, poznat je po svojim svojstvima koja da izgubite salo. Istraživanja su pokazala da cimet pomaže u regulaciji insulina i stabilizaciji šećera u krvi, što može smanjiti skladištenje masti.
Lisa Ričards, stručnjakinja za ishranu i autorka programa za probavno zdravlje, ističe da cimet može smanjiti gomilanje masnoća i ubrzati korišćenje glukoze kao energije. Takođe, ima termogeni efekat, što znači da pospešuje metabolizam povećavajući proizvodnju toplote u telu koja brže sagoreva salo.
Kurkuma, sa svojom zemljanom aromom, odlično se slaže uz kafu. Njena aktivna komponenta, kurkumin, je u centru brojnih istraživanja zbog svog uticaja na telesnu težinu, kao i svojih antiinflamatornih svojstava.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.