Tajna koja podiže ukus prženog crnog luka u nebesa
Prženje crnog luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će podići njegov ukus na sasvim novi nivo. Umesto samo ulja, šećer je tajni sastojak koji će dati lukastom ukusu bogatiju i slađu dimenziju.
Dodavanje prstohvata šećera dok pržite luk omogućuje blagu karamelizaciju, čineći ga ukusnijim. Šećer deluje kao univerzalno pojačalo ukusa, a važno je ne preterati kako ne biste preterano sladili jelo. Kako biste postigli najbolje rezultate, prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, a zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim.
Takođe, kada se prži, luk će dobiti lepu karamelnu boju i postati mekaniji, što će doprineti bogatstvu ukusa vaših jela. Sada, uz samo malo šećera, možete pretvoriti obične obroke u gastronomske delikatese koje će vaši gosti jednostavno obožavati.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.