Ovo svako mora da isproba
Polako stiže proleće, pa je vreme da još malo uživate u blagodetima domaćeg hleba iz rerne. A ukoliko želite da napravite testo baš kakvo prave pekari, primenite nekoliko njihovih najvažnijih saveta i dodajte mu jedan super tajni sastojak.
Ako ste početnik u kuhinji ili vam pak testa ne ispadaju onako kako želite, nekoliko saveta i jedan tajni sastojak pomoći će vam da vam testo fino naraste i da bude veoma ukusno.
Na prvom mestu potrudite se da vam i brašno i kvasac budu sveži.
Pre nego što počenete da mesite, puter i jaja izvadite iz frižidera i ostavite neko vreme na sobnoj temperaturi.
Sledeći korak jeste da ne preterujete s praškom za pecivo ili s kvascem.
Testo uvek ubacujte u već zagrejanu rernu. Idealno bi bilo da sačekate 10-15 minuta od trenutka kada se rerna zagreje, pa tek onda da stavite testo u nju.
I jedan tajni sastojak iskusnih pekara jeste jabukovo sirće.
Potrebno je da dodate samo jednu kašiku ove namirnice i testo će narasti bolje, biće još ukusnije i uspeće vam.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.