Trik koji će vam olakšati kuvanje: Odmrznite meso za deset minuta pomoću kašike šećera

Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali

25.12.2023. 22:40
  • Podeli:
zamrznuto meso, zamrzivač, hrana, pixabay-6589be389b47c.webp Foto: pixabay

Ovaj trik koristi se odavnina, i mnogo je zdravije nego da meso topite u mikrotalasnoj, za čim posežu mnogi.

Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete.

Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali.

Meso je već spremno za sečenje na komade, jer je odmrznuto za svega desetak minuta.

Ne brinite zbog čećera, jer ono će mu samo poboljšati ukus, a tekstura će biti mekana i nežna.

Foto: Shutterstock
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()