Trik je u posebnoj marinadi
Foto: shutterstockAko volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez, prenosi b92.net.
Ovo će doprineti tome da piletina bude sočnija i ukusnija. Belo mesto jeste omiljena hrana za mnoge, ali zna ponekad biti malo suvo i bezukusno.
Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.
Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







