Trik profesionalnog kuvara: Uradite ovo pre prženja i više vam se hrana neće lepiti za tiganj

Postoji način da testirate da li je tiganj dovoljno zagrejan, koji nikada ne omane

19.02.2024. 14:38
  • Podeli:
prženje jaja, pixabay, tiganja-65d34d9ce562c.webp Foto: Pixabay

U jednom videu objavljenom na društvenoj mreži TikTok, čovek je pokazao kako testirati temperaturu tiganja, jer kada je tiganj dovoljno zagrejan, hrana se neće zalepiti za njega.

Pokazao je test vodom u dva primera - kako se voda ponaša kad tiganj nije vreo i kada jeste. Potom je stavio ulje i pokazao kako se ulje ponaša kad je tiganj dovoljno vruć i kada je vreme za, na primer, prženje jaja koje se neće zalepiti. Pokazao je da se jaje ispržilo bez problema i nije se zalepilo za tiganj. Sve to možete da pogledate u videu.

Šta da radite ako se hrana zalepi?

Ako vam se hrana ipak zalepi, tu je trik kako tiganj da očistite. Vinski prašak za pecivo spasiće vas ribanja. Prašak pospite po dnu tiganja, pa dodajte vruću vodu i ostavite sat vremena.

Potom tiganj oribajte i operite na uobičajen način. Ukoliko se radi o debelim zagorelim naslagama, ponovite postupak kako biste uklonili sve. Vinski prašak za pecivo možete kupiti u bolje snabdevenim prodavnicama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()