Nar je izuzetno zdrav, ali mnogi ne znaju pravi način za njegovo ljuštenje.
Nar spada u niskokalorično voće koje obiluje vlaknima, vitaminima i mineralima, a on sadrži i mnoge antioksidanse i hranljive materije.
Nar je veoma zdrava voćka koja sadrži vitamin C, folate, magnezijum, fosfora, kalijum, a to je daleko od kraja spiska benefita koje vam može pružiti ova namirnica ako je uvrstite u svoju regularnu ishranu.
Ipak, deluje da je najveći problem s njom kako očistiti nar.
Često se desi da to traje, pa se uz to i isprljamo, a sam proces je dugotrajan i naporan.
Najpre oko vrha nara zasecite ceo krug i samo "otkinite" vrh kore.
U samoj unutrašnjosti nara, on izgleda kao da je podeljen krstićem na četiri dela, a svaki deo je omeđen čvrstom ivicom.
Zasecite svaku od četiri ivice do kraja.
Otvorite nar i svaki od četiri dela bi trebalo da se "otkine" bez muke. Izvadite beli deo, odnosno pulpu iz sredine.
Okrenite nar i sa spoljašnje strane ga izlupajte varjačom ili spatulom.
Verovatno neće sav plod ispasti, ali možete ga lako odvojiti prstima.
Nar možete potopiti u vodu i tako se osloboditi "belih" delića, odnosno pulpe nara, koji mu mogu dati gorči ukus.
Za detaljniji prikaz pogledajte video.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.