Zaboravite na iritacije i crvenilo posle brijanja: Koža će vam biti glatka kao staklo

Mnogi su zaboravili na ovaj trik

28.02.2025. 22:04
  • Podeli:
brijanje brada pixabay-67c206ce5538a.webp Foto: Pixabay

Ukoliko se mučite sa uraslim dlakama i iritiranom kožom ili prosto želite nešto novo u svojoj rutini, možda treba da probate klasično brijanje. Brijači sa izmenjivim, plastičnim kertridžima sa više oštrica mogu uzrokovati ove probleme ljudima sa osetljivom kožom.

Klasično brijanje podrazumeva upotrebu tradicionalnog brijača koji koristi izmenjive žilete. Pamtimo ga i kao "mašinicu" koju su koristile naše dede i očevi. Uz brijač koriste se četkica i sapun ili krema za brijanje. Sapun i krema pružaju bolju klizavost i negu kože nego standardna pena iz konzerve tako da mogu preduprediti iritaciju. Ujedno omogućuju da brijač ugodno klizi po vašoj koži.

Evo nekoliko praktičnih saveta ako se odlučite na ovakav tip brijanja

  • redovno menjajte žilete
  • brijte se samo u smeru rasta dlake
  • pena mora da bude dobro hidrirana
  • pritisak za razliku od brijača sa više oštrica treba da bude minimalan, pustite da brijač sam klizi po licu

Probajte i vidite kako će vam ići.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()