Recept dana: Pileći paprikaš sa njokama

Sa ovim receptom nema greške

18.05.2023. 10:35
  • Podeli:
Njoke shutterstock-6465e35955f42.webp Foto: Shutterstock

Ukoliko još uvek niste odlučili šta biste spremali danas za ručak ovo može da bude pun pogodak.

Sa ovim receptom nema greške.

Sastojci: 

  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 3 veća krompira
  • 2 kašike paradajz pirea
  • voda
  • 2 lovorova lista
  • so, biber
  • 4 bataka
  • 1 belo meso
  • 3 kašike ulja
  • malo ulja

Sastojci za njoke:

  • 2 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 1 dl mineralne vode

 

Priprema:

Iseckajte povrće i dinstajte ga sa malo ulja i vode. Batake, isečeno meso i lovorov list dodajte u povrće zajedno sa malo vode i s paradajz pireom. Posolite i pobiberite po želji. Ostavite na srednjoj vatri da se krčka. Po potrebi dodajte vode.

U međuvremenu pripremite njoke – umutite jaja, dodajte brašno, griz i pomalo dodajte vodu. Ostavite da odstoje 15 minuta, pa ih kašikom vadite i lagano spuštajte u paprikaš.

Paprikaš je gotov kad se meso lagano odvaja od kostiju i kada njoke nabubre i isplivaju na površinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()