Šta bi trebalo da uradite sa sunđerom nakon svakog pranja?

Kuhinjski sunđer važi za jedan od najprljavijih predmeta

20.05.2023. 08:25
  • Podeli:
sunđer shutterstock-646867a585390.webp Foto: Shutterstock

Pranje sudova zna da bude veoma dosadan posao. Spremanje jednog obroka često rezultira punom sudoperom. Koliko god naporno bilo, potrebno je obratiti pažnju i na sunđer. On važi za jedan od najprljavijih predmeta, na kom može da se razmnoži veliki broj bakterija.

Ostaci hrane i vlažna sredina pogoduju mnogim štetnim mikroorganizama. Zbog toga, nakon svakog pranja trebalo bi da uradite jednu stvar kako biste se otarasili ostataka hrane i smanjili procenat bakterija.

Ono što treba da uradite jeste da prvo sunđer stavite u posudu i pospete kašičicom soli. Dodajte kašiku sirćeta i na kraju ključalu vodu.

Ostavite tako da stoji 15-20 minuta, pa sunđer isperite pod mlazom hladne vode. Tako će biti spreman za naredno pranje, a na ovaj način mu možete i produžiti vek trajanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()