Smatra se zdravom namirnicom, ali kao i sve, potrebno je da se konzumira umereno i određena grupa ljudi ne bi smela da je jede
Nutricionista Majkl Kutuzov smatra da ako umerno konzumirate ovu namirnicu imaćete koristi po zdravlje.
Sadrži vitamine A, D i E, kao i elementima kao što su selen, kalcijum, magnezijum, mangan, fosfor, cink, natrijum, bakar i gvožđe, što može da doprinese jačanju imunog sistema.
Ako svakodnevno budete jeli svinjsku mast, nivo holesterola u krvi može da se poveća.
Ako imate problem sa pankreasom najbolje da je ne konzumirate. Teško se vari i može da izazove gorušicu ovoj grupi ljudi.
Može da poveća rizik od kamena, ali ne znači da morate da se odreknete svinjske masti u potpunosti.
Dnevna preporuka je da ne prelazite dozu od 15 do 20 grama svinjske masti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.