Kada je reč o kontraindikacijama morate biti mnogo oprezni.
Ren je azijsko povrće sa velikim listovima i belim korenom. NJegovo lišće se koristi za kiseljenje krastavaca, a od korena se pravi pikantni sos.
Ren je poznat kao prirodni antibiotik, po svojim svojstvima sličan belom luku i đumbiru. To je zbog sadržaja sinegrina, ulja sa snažnim antibakterijskim svojstvima koje daje hrenu dobro poznati slatki ukus.
Još jedno od njegovih čudesnih svojstava je analgetik: ren čini čuda od bolova u mišićima, pa se u narodnoj medicini od njega često prave tinkture.
Ren ima i dekongestivna svojstva, zbog čega se koristi tokom prehlade. Može pomoći u uklanjanju sluzi i pročišćavanju disajnih puteva. Konačno, povrće ima moćna diuretička svojstva, tako da može pomoći kod otoka.
U kulinarstvu koren se koristi kao pojačivač ukusa i sos za grickalice. Samo narendan i pomešan sa paradajzom, belim lukom, crvenom paprikom ili se koristi u čistom obliku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.