Čini se da je sladoled savršena poslastica za rashlađivanje tokom vrućeg dana
Da li je sladoled nešto što možemo jesti svaki dan i da li bismo njegov unos ipak morali ograničiti na određenu meru?
Kako objašnjavaju dijetetičari, uživanje u šoljici ili kornetu sladoleda može nas oraspoložiti, ali i uticati na naše zdravlje na nekoliko načina.
Stručnjaci predlažu da hranu koja sadrži dodati šećer i zasićene masti poput sladoleda ipak jedemo umereno i pažljivo.
U prevelikim količinama, ova omiljena letnja poslastica mogla bi zameniti hranjive izvore u našoj prehrani i s vremenom povećati rizik od hroničnih stanja poput bolesti srca, visokog holesterola ili dijabetesa.
Postoji još nekoliko dobrih, ali i loših strana svakodnevne konzumacije sladoleda.
To podrazumijeva bržu izgradnju mišića, poboljšanje raspoloženja, povišeni šećer u krvi, lošiji kvalitet sna, naročito nesanicu, probavne smetnje, sporiji metabolizam i debljanje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.