Na zdravlje srca je potrebno posebno obratiti pažnju, a balansirana ishrana ima ključnu ulogu u svemu tome.
Vrlo često biramo one manje zdrave namirnice jer su ukusnije, a nismo ni svesni kakvog uticaja na celokupno zdravlje našeg organizma mogu imati zdravije alternative svega onoga što volimo.
Dijetetičar Džesi Feder je otkrio tri namirnice koje začepljuju arterije i loše su za zdravlje srca, prenosi Index.hr.
Visok sadržaj masti koje ono sadrži, može biti jako štetno za srce.
"Visoka količina zasićenih masti doprinosi povećanju nivoa LDL holesterola", ističe dijetetičar.
Iako je ukusan, sir može biti značajan izvor zasićenih masti i kalorija. Sirevi s visokim udelom masti, kao što su čedar i švajcarski, mogu biti najštetniji za zdravlje našeg srca.
Ono nije baš najsrećnije rešenje kada je srce u pitanju, iako poslednjih godina vlada trend da je jako zdravo. Umesto njega, bolje je koristiti avokado ili maslinovo ulje, koje sadrži mnogo manje zasićenih masti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.