Zdrava ishrana prvi je korak ka održavanju normalnih vrednosti holesterola, a dve vrste voća su vam najbolji saveznici na tom putu
Ako imate povišen holesterol, postoje namirnice koje bi trebalo da pojačate u svakodnevnoj ishrani jer će pomoći da spustite holesterol na prirodan način.
Zdrava ishrana prvi je korak ka održavanju normalnih vrednosti holesterola, a dve vrste voća su vam najbolji saveznici na tom putu.
Prve su jabuke, jedna od najboljih namirnica koje snižavaju holesterol. Jabuke sadrže vlakna, konkretno rastvorljivo vlakno pektin, koje spušta LDL ili "loši" holesterol.
On sprečava da telo apsorbuje previše holesterola i prebaci ga u krvotok, gde će se on dalje taložiti na zidovima krvnih sudova. I to nije sve - od svih namirnica koje sadrže pektin, jabuke su "pobednik" jer telo pektin iz njih koristi na najbolji način.
Ali postoji još jedno voće za koje nikada ne biste rekli da pomaže da spustite holesterol na prirodan način. U pitanju je avokado, odličan izvor zdravih masti.
"Harvard helt" prenosi da zdrave masnoće u ishrani mogu dobro da zamene one nezdravije, zbog čega će nivo holesterola biti smanjen. Ako ne jedete često avokado, imamo trik za njegovo čišćenje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.