Pomoran prijaju praktično uz sve vrste jela, a od njih možete pripremati džemove i sirup, koricu možete kandirati ili koristiti ribanu
Pomorandže jačaju imunitet jer obiluju vitaminom C čiji je unos važan naročito u hladnijim danima kada je sve puno virusa, a prehlade i gripe su česta pojava.
Sadrže i vitamine B1, B9 (folna kiselina) zatim A, kalij, kalcij i vlakna. Poseduju velike količine poznatog antioksidansa glutationa, međutim on se gubi ceđenjem pa ih zato jedite cele.
Pomorandže prijaju praktično uz sve vrste jela, a od njih možete pripremati džemove i sirup, koricu možete kandirati ili koristiti ribanu.
Koristite samo pomorandže za koje ste sigurni da nisu prskane.
Kod kupovine obratite pažnju da birate pomorandže bez oštećenja, mrlja ili plesni na površini.
Težina pomorandže potvrđuje sočnost ploda - zato birajte pomorandže s odgovarajućom težinom.
Pomorandže možete čuvati u frižideru najviše dve nedelje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.