Zašto čaj ne treba stavljati u proključalu vodu: Ovo je pravi način pripreme

Verovatno niste znali da postoji ispravan način pripreme čaja, bez obzira na dodatke poput meda, limuna, cimeta ili šećera

18.12.2023. 09:21
  • Podeli:
napitak_caj_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Profesionalni kuvar Martin Isark otkriva da korišćenje proključale vode za pripremu čaja nije preporučljivo, suprotno rasprostranjenom mišljenju. Prema njegovim rečima, vreme je da zaboravimo taj mit, jer jako vruća voda uništava ukus čaja, ostavljajući ga s suvim ukusom, najčešće zbog prisustva tanina.

Isark objašnjava da bi voda trebalo da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni Celzijusa kako bi svi ukusi čaja došli do izražaja. Sledeći put kad pripremate čaj, isprobajte ovaj savet i uživajte u bogatom i aromatičnom napitku koji će doprineti vašem ukusu i zdravlju.

Foto: Pixabay

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()