Pečene breskve sa sladoledom od vanile: Letnji desert

Priprema je jednostavna, a rezultat je kremast, sočan i neodoljiv

20.06.2025. 16:30
  • Podeli:
shutterstock_162766559 breskve sa sladoledom-6855617ef19b6.webp Foto: Shutterstock

Kada vam je potreban lagan, voćni desert pečene breskve sa sladoledom od vanile su savršen izbor.

Sastojci:

  • 1 zrela, čvrsta breskva
  • Maslinovo ulje
  • Prstohvat soli
  • Smeđi šećer
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice maslaca
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašika šećera
  • Sladoled od vanile (za serviranje)

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa i obložite malu vatrostalnu posudu papirom za pečenje.

Presecite breskvu na pola i izvadite košticu. Premažite je maslinovim uljem, dodajte prstohvat soli i malo cimeta. Stavite u rernu (presečenom stranom nadole) i pecite 10 minuta, prenosi Vijesti.hr.

U međuvremenu, pomešajte maslac, beli šećer, ostatak cimeta i ekstrakt vanile u pastu.

Izvadite breskve, okrenite ih i stavite pastu od maslac u šupljinu. Pecite još 10 do 15 minuta.

Ostavite ih da se malo ohlade, pospite smeđim šećerom, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa kuglom sladoleda.

Savet: Umesto vanile, probajte lavandu ili med za dodatni mediteranski ukus.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()