Pun ukus oduševiće sve
Foto: PixabayBogata ukusima koji savršeno oslikavaju duh tradicionalne trpeze, ovo jelo kombinuje bogatu kremastu teksturu sira sa toplinom i aromom paprika.
Priprema se brzo, za svega 35 minuta, a njen raskošan, pun ukus oduševiće svakog gosta. Savršeno se slaže uz pečenje, sarme ili bilo koje glavno jelo, pa s razlogom zauzima posebno mesto na svakom slavskom stolu.

Kako biste sebi skratili vreme pripreme, najbolje je da koristite pečene paprike iz zamrzivača. Ako već nisu, očistite ih od semenki i kože, pa iseckajte na trake.
U dubokom tiganju, otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani beli luk i propržite ga kratko, samo dok ne zamiriše (oko minut). Zatim dodajte pavlaku za kuvanje i so, pa sve dobro promešajte. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri, povremeno mešajući, oko minut.
Dodajte rendani sir u pavlaku i mešajte. Kada se sir otopi, dodajte iseckane pečene paprike. Dobro promešajte sve sastojke, kuvajte još nekoliko minuta da se ukusi sjedine, i sve dovedite do vrenja.
Skinite tiganj sa vatre i servirajte salatu u dekorativnoj zemljanoj posudi kao prilog uz pečenje ili drugo glavno jelo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







