Dragović i Katai ostaju u Zvezdi? Evo šta kaže direktor Mitar Mrkela

Govorio je i o mladim igračima

26.04.2024. 11:41
  • Podeli:
Mitar Mrkela-1664951797782.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde na dobrom su putu da odbrane duplu krunu osvojenu prošle sezone. Crveno-beli imaju deset bodova prednosti u Superligi u odnosu na Partizan, dok će u finalu Kupa Srbije igrati protiv Vojvodine.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je za Kurir o protekla dva derbija s Partizanom, završnici sezone, a onda i o predstojećem prelaznom roku koji sa nestrpljenjem očekuju navijači crveno-belih.

"Uvek je lepo kada se pobedi. Najveće i najdraže pobede su one u derbiju protiv našeg najvećeg rivala. Mislim da smo u ove dve utakmice pokazali da smo bolji i da smo zasluženo prvi i da zasluženo idemo u finale Kupa", rekao je Mitar Mrkela i nastavio:

"Nijednoj pobedi ne treba da se gleda u zube, naročito ne onoj koja je ostvarena protiv Partizana. Kad se dobije takav rival svim igračima i stručnom štabu može samo da se čestita. Na svemu onome što su uradili."

Bez obzira što je sezona u završnici, Mitar Mrkela kao sportski direktor ima mnogo posla.

"Na poziciji sportskog direktora Crvene zvezde sam punih sedam godina. Znam ono što znaju svi zvezdaši, a to je da Crvena zvezda zahteva stalna poboljšanja. Mi smo iz godine u godinu bivali sve jači i jači. Cilj predstojećeg prelaznog roka je da budemo od početka nove jači nego ove sezone. Ne krijemo bilo šta. Radimo na dolascima novih igrača, a isto tako radimo i na produženju ugovora sa igračima koji na leto postaju slobodni", rekao je on.

Kapiten Aleksandar Dragović još nije odlučio hoće li na leto napustiti Marakanu.

"Dragović je veoma važan igrač za Crvenu zvezdu. Svih ovih godina koliko je ovde, ostavio je više nego dobar utisak, kao igrač i profesionalac. Mi bismo u klubu voleli da ostane. Razumećete me, zašto pričam na sledeći način. Sa više igrača kojima ističu guvori biće obavljeni sastanci, a Dragović je jedan od njih", kazao je Mrkela.

Aleksandar Katai takođe može da ode iz Zvezde na završetku sezone.

"Ista priča važi i za njega. Sve ono što sam rekao za Dragovića, važi i za Kataija. Sale je vrhunski igrač, veliki majstor fudbala, ima veliki uticaj na igru i u svlačionici na igrače. Naš stav je takav, da bismo voleli da ostane", jasan je on.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde ovog proleća ne dobijaju priliku kao tokom jeseni.

"Ne bih se složio da ne igraju. Imaju svoju minutažu. I Jovan Šljivić, i Ognjen Mimović, i Nikola Knežević... Pogledajte samo Marka Stamenića, on je standardan. Imamo i Uroša Sremčevića. Sve su to kvalitetni i mladi igrači" istakao je Mrkela, a potom nastavio:

"Imamo plan i tako će biti sa njihovim igrama u prvom timu. Poslednje godine su to i dokazale. Ove sezone smo promovisali veliki broj talenata. Tokom jeseni Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkovića, Vladimir Lučić je imao svoju minutažu dok se nije povredio. Naš opredeljenje kao kluba, kao Crvene zvezde, jeste promocija igrača iz omladinske škole i onih mladih koje smo doveli u Zvezdu. Tako ćemo nastaviti", zaključio je Mitar Mrkela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()