Žreb Mastersa u Rimu: Đoković slobodan u prvom kolu, još dvojica Srba idu na teren

Đoković je šest puta u karijeri osvajao turnir u Rimu, a poslednji put 2022. godine.

06.05.2024. 13:09
  • Podeli:
đokovic tanjug ap-65a7e2b0c4c42.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu Mastersa u Rimu, dok će se u drugom kolu sastati sa pobednikom duela između Rusa Romana Safijulina i kvalifikanta, odlučeno je danas žrebom u glavnom gradu Italije.

Đoković je na turniru u Rimu postavljen za prvog nosioca.

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće u prvom kolu sa kvalifikantom, a slučaju trijumfa sastaće se u drugom kolu sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Na turniru će učestvovati i Dušan Lajović, koji će se u prvom kolu sastati sa Lorencom Sonegom iz Italije.

Španac Rafael Nadal će rivala u prvom kolu saznati posle kvalifikacija. Španski teniser je u polovini žreba sa Danilom Medvedevim, koji je postavljen za drugog nosioca.

Medvedev brani titulu u glavnom gradu Italije, dok je Đoković prošle godine u četvrtfinalu eliminisan od Danca Holgera Runea.

Đoković je šest puta u karijeri osvajao turnir u Rimu, a poslednji put 2022. godine.

Na turniru u Rimu neće igrati Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz.

Masters u Rimu igra se od osmog do 19. maja za nagradni fond od 7.877.020 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()