Roditelji organizujte se, deco uživajte: Počinje prolećni raspust

Kraj školske godine za učenike osmog razreda osnovnih škola u Srbiji biće 31. maja, a za sve ostale učenike osnovnih i srednjih škola 14. juna

27.04.2024. 07:00
  • Podeli:
deca raspust odmor pixabay-644a6e75cc66e.webp Foto: Pixabay

Učenici osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji danas neće biti u klupama, pošto počinje prolećni raspust koji traje od subote, 27. aprila do utorka, 7. maja.

Formalno, prolećni raspust počinje od ponedeljka, 29. aprila, ali zbog vikenda, raspust će praktično početi već danas. To će biti poslednji raspust pre završetka školske 2023/2024. školske godine.

S druge strane, učenici u Vojvodini imaće novi mini raspust od 1. do 7. maja. To je zato što su đaci u Vojvodini već imali mini raspust za vreme katoličkih uskršnjih praznika, od 28. marta pa do 3. aprila.

Kraj školske godine za učenike osmog razreda osnovnih škola u Srbiji biće 31. maja, a za sve ostale učenike osnovnih i srednjih škola 14. juna. Mala matura će se održati 17., 18. i 19. juna.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()