Bisljimi: Izjasnićemo se oko novog Lajčakovog predloga u narednih sedam dana

U Briselu je održana nova runda dijalog Beograda i Prištine

25.04.2024. 20:41
  • Podeli:
besnik bisljimi miroslav lajčak twitter-64b8e6acd69de.webp Foto: Twitter/PrintScreen/MiroslavLajcak

Glavni pregovarač Prištine u Briselu Besnik Bisljimi izjavio je danas da će  Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak predstaviti svoj predlog oko kojeg će obe strane morati da se izjasne u narednih sedam dana.

''Razgovarali smo o konkretnijim odredbama Lajčakovog plana koji je izneo pre dve nedelje, i čuli smo  stavove srpske strane  da sve nelegalne strukture treba da nastave da se finasiraju do osnivanja Zajednice (srpskih opština)”, rekao je Bisljimi nakon nove runde sastanaka u Briselu.

On je rekao da će na Lajčakov novi predlog  Priština dati mišljenje u narednih sedam dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()