Drugi dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama: Svim srcem uz Mikeca da upuca zlato

Srbija ima šansu da upiše svoju prvu medalju na Igrama u Parizu

28.07.2024. 07:00
  • Podeli:
Tan2024-07-1613545627_8 damir mikec foto jadranka ilić-66a56c0a15f15.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Drugi dan Olimpijskih igara biće vrlo sadržajan kada su u pitanju srpski sportisti, a otvoriće ga strelac Damir Mikec, koji će od 9.30 sati "pucati" u finalu discipline pištolj 10 metara.

Mikec, osvajač srebra iz Tokija, u kvalifikacijama je imao najbolji rezultat favorit je za zlato, a samim tim i prvu medalju za Srbiju. On je Srbiji doneo prvu medalju pre tri godine u Tokiju, na prošlim olimpijskim igrama.

Tu priliku ima još jednom, ali s većim pretenzijama i raskošnijim željama.
 

Od 10 sati, u kategoriji do 66 kg, nastupa džudista Strahinja Bunčić, od 10.20 veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov nastupiće u "repesažu", a od 11 plivač Velimir Stjepanović na 200 metara. Strelac Lazar Kovačević od 11.15 izlazi na "streljačku liniju" u kvalifikacijama vazdušnom puškom.

U šest ekipnih sportova u kojima je Srbija došla sa olimpijcima prve utakmice u nedelju ne igraju samo odbojkašice i basketaši. Vaterpolisti kreću prvi, košarkašice su uveče, a u kasnim popodnevnim satima su dva meča koja bi trebalo da budu na atomski pogon.

Odbojkaši se sastaju s domaćinom Francuskom, olimpijskim šampionom, pobednikom završnog turnira Lige nacija, kroz koju je Srbija u poslednji čas uzela vredne bodove za svetsku listu i preko nje za olimpijsku kartu. Košarkaši Srbije se još jednom za kratko vreme sreću sa Amerikancima, protiv kojih se nisu proslavili na pripremnom turniru u Abu Dabiju.

Košarkaši od 17.15 sati u Lilu igraju dugo očekivani meč prvog kola protiv SAD, a košarkašice od 21 sat protiv Portorika.

Odbojkaši od 17 sati igraju protiv Francuske, a vaterpolisti od 12.05 protiv Japana.
    
Teniser Dušan Lajović oko 18 časova igra u prvom kolu singla protiv Nemca Maksimilijana Marterera.

Satnica srpskih sportista
 

9.30: streljaštvo (m), vazdušni pištolj 10 m, finale (Damir Mikec)

10: džudo (m), do 66 kg, prvo kolo, Strahinja Bunčić – Jašar Najafov (Azerbejdžan), finale u 16

10.20: veslanje (m), dubl skul, repesaž za polufinale (Martin Mačković, Nikolaj Pimenov)

11: plivanje (m), 200 slobodno, kvalifikacije (Velimir Stjepanović), polufinale 20.46

11.15: streljaštvo (m), vazdušna puška 10 m, kvalifikacije (Lazar Kovačević)

12.05: vaterpolo (m), prvo kolo, Srbija – Japan

oko 16.30: tenis (m), singl, prvo kolo, Dušan Lajović – Maksimilijan Marterer (Nemačka)

17: odbojka (m), prvo kolo, Srbija – Francuska

17.15: košarka (m), prvo kolo, Srbija – SAD

21: košarka (ž), prvo kolo, Srbija – Portoriko

 

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()