Duljaj: Kvalifikacije za Ligu šampiona su dovoljan motiv do kraja sezone

Drugo mesto na tabeli garantuje učešće u borbi za plasman u elitno evropsko takmičenje

27.04.2024. 15:04
  • Podeli:
igor duljaj, 17 feb 2024 - Dusan Milenkovic ATAImages-65d0f40c948b6.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je pred meč protiv TSC, direktnog konkurenta za poziciju broj dva, da je ekipi dovoljan motiv borba za kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Drugoplasirani Partizan šest kola pre kraja ima sedam bodova više od TSC, koji je jesenas u Humskoj pobedio sa čak 4:0. 

Drugo mesto garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona i najmanje šest evropskih utakmica i daje ogromnu šansu Partizanu da se plasira u grupnu fazu makar jednog od tri takmičenja pod okriljem UEFA. 

Duljaj je rekao da veruje da je jednostavno motivisati ekipu, iako je u minus fazi i doživela je tri poraza zaredom.

"Veoma prosto. Rekao sam im: "Momci, ovo je borba za kvalifikacije za Ligu šampiona". Veći motiv od toga im nije potreban. To je to. Ima li neki veći motiv? Nema", rekao je Duljaj na konferenciji za medije pred utakmicu koja se igra u nedelju od 19.30 na stadionu Partizana.

Trener crno-belih je poručio da će ekipa ići na pobedu i da neće biti kalkulacija.

"Idemo na pobedu, bez obzira ko je protivnik. Ali, za protivnika imamo odličnu ekipu, imaju odličnog trenera. Nas je pobedio, uzeo Crvenoj zvezdi bod na Marakani. Imam potrebu da kažem navijačima da dođu u što većem broju. Biće lakše i meni i igračima", dodao je Duljaj.

Za razliku od Partizana, klub iz Bačke Topole nije igrao u polufinalu Kupa Srbije, pa je imao više vremena za odmor.

"Nema izgovora. Umor ne sme da postoji. Ako ga ima, ne pričamo o tome. Imamo mlade igrače, a u Evropi se igra na svaka tri, četiri dana. TSC je bio u takvoj situaciji jesenas. Ne sme biti alibija i izgovora, ako u nekom delu utakmice ne budemo energetski dobri", istakao je Duljaj.

Na kraju je šef struke Partizana govorio i o zdravstvenom biltenu. 

"Poljuljani smo zadravstveno, ali ostao bih zaključan o imenima. Nekolicina igrača je pod znakom pitanja. Neki su napustili jučerašnji trening i tek posle današnjeg ću moći da vidim na koga mogu da računam. Ali, ko god bude izašao na teren, sedeo na klupi ili ušao, očekujem od njega da bude maksimalno spreman, da pruži maksimum, da se žrtvuje za klub, ekipu i doprinese ono što je potrebno da se ostvari povoljan rezultat", zaključio je Duljaj.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()