Gvardiola: Uspesi Sitija nisu samo zbog novca

Siti je sve bliži novoj, četvrtoj uzastopnoj tituli Premijer lige, kao i trofeju u FA Kupu

14.05.2024. 16:00
  • Podeli:
gvardiola-661ea162e51bc.webp Foto: Martin Rickett/PA via AP

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da novac nije bio jedini presudan faktor za uspehe koje Siti pravi prethodnih godina.

Siti je sve bliži novoj, četvrtoj uzastopnoj tituli Premijer lige, kao i trofeju u FA Kupu.

Serijom od četiri pobede u poslednja četiri kola (gol-razlika 15:1) Gvardiolin tim je održao situaciju u svojim rukama pred poslednja meča sezone - od kojih prvi igra u utorak sa Totenhemom u gostima (21).

Pobeda u ovom meču doneće Sitiju lidersko mesto pred poslednjih 90 minuta fudbala u Engleskoj i meč sa Vest Hemom pred svojim navijačima.

Na konstatacuju dela javnosti, što su novinari formulisali u pitanje Gvardioli, da su titule Sitija postale predvidive, lake, i da su to delom i zbog uloženog novca, menadžer Sitija je dao svoje viđenje:

"Nije dosadno, teško je. Da je do novca Junajted bi osvajao onda kada je najviše trošio, Čelsi isto u eri kada su oni trošili, i Arsenal takođe. Svi bi osvajali titule u nizu. Ovi klubovi su trošili isto novca kao i mi u poslednjih pet godina. Oni bi trebalo da su ovde gde smo mi, ali nisu. Iz istog razloga, da li bi Đirona trebalo da igra Ligu šampiona naredne sezone i da li bi Lester osvojio Premijer ligu one godine", kaže Pep.

Siti je sada na putu da postane prvi tim koji je vezao četiri titule u Premijer ligi, a Gvardiola kaže da je to neverovatan podvig.

"U početku sezone toga nismo bili svesni, nismo razmišljali, ali već u februaru jesmo, i u martu i aprilu. I dal je smo u vrhu, u trci za titulu. Tada smo shvatili da je sve u našim rukama. Nijedan tim nije uspeo ovo što možemo mi. To samo pokazuje koliko je to teško. Liverpul osamdesetih to nije uspeo, Fergusonov Junajted nije, nije ni Abramovičev Čelsi, niti Vengerov Arsenal".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()