Komentator održao "bukvicu" Albancima: Dokle više političke poruke na sportskim događajima?

Skandalozno ponašanje albanskih navijača u Hamburgu

19.06.2024. 19:27
  • Podeli:
ALBANIJA PROFIMEDIA-667314eaa8a50.webp Foto: Profimedia

Mnogo bure u javnosti izazvala je utakmica na Evropskom prvenstvu u kojoj su se sastale ekipe Albanije i Hrvatske.

Mnogo političkih poruka na tribinama, zajedničko uzvikivanje "Ubij Srbina" zgrozilo je ne samo Srbiju neko i celi region.

Ovo je očigledno prešlo preko glave komentatoru TV Arena Sport koji je vodio ovaj meč, Mladenu Stojanoviću, koji je tako uživo u programu "očitao bukvicu" navijačima Albanije, koji su prednjačili sa ekscesima.

- Moram jednostavno reći da su Albanci iskoristili jedan veliki sportski događaj kakav je Evropsko prvenstvo da plasiraju nacionalističko-šovinističke poruke. Sportski teren, neko bi im to konačno morao objasniti, ne treba da bude poligon za mržnju, sport je zamišljen da spaja, a ne da razdvaja ljude. Sport je najmanje pozornica za ostrašćenost i plasiranje besmislenih političkih poruka. To bi pre svega trebalo da znaju oni koji predstavljaju novinske redakcije. Izgleda da novinar Sadiku koji je tokom meča Engleska - Srbija pokazivao Srbima dvoglavog orla, nije dovoljno edukovan, pritom pati od minimalnog koeficijenta socijalne inteligencije. Pretpostavljam da ste čuli da mu je UEFA oduzela akreditaciju. Tako da se sada može eto samo priključiti ekstremnim albanskim navijačima. I sve ovo što kažem, opet ponavljam, odvajam od fudbalera, koji ovde dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju - rekao je komentator pomenute televizije.

Podsećanja radi, ovaj meč je završen rezultatom 2:2, pa su tako obe ekipe na korak od ispadanja sa Evropskog prvenstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()