Matić kuje planove na Ubu: Zašto Jedinstvo ne bi moglo da igra Ligu šampiona?

Velike ambicije ima klub pred sezonu u elitnom takmičenju

03.06.2024. 16:53
  • Podeli:
profimedia-0681427385-nemanja-matic.jpg

Fudbalski klub Jedinstvo sa Uba je izborio plasman u Superligu Srbije. Sada je na red došlo planiranje aktivnosti u prelaznom roku kako bi se Ubljani što bolje pokazali u elitnom rangu.

Prvi čovek kluba, Nemanja Matić, održao je konferenciju za medije gde je govorio o planovima kluba.

"Ciljevi su da svaku narednu utakmicu igramo bolje nego prethodnu. Ne mogu da kažem kako ćemo biti prvi, drugi ili treći, mada za mene plasman u plej-of ne bi predstavljao iznenađenje. Sve ispod petog ili šestog mesta će biti neuspeh. Videćemo kakvi su nam potencijali i kapaciteti, sigurno će biti pojačanja tamo gde mislimo da su nam potrebna", počeo je Matić i nastavio:

"Ako sam krenuo iz Vrela i stigao do Premijer lige, Jedinstvo sa mnom počelo iz četvrtog ranga, a igraće u elitnom, ovdašnji basketaši su najbolji na svetu, zašto Jedinstvo ne bi moglo da igra Ligu šampiona jednog dana? Niko ne može da nam zabrani. Realizacija takve ideje zahteva proces i vreme, ali smo mladi, ima vremena."

Proslavljeni fudbaler se osvrnuo na situaciju od pre osam godina kada je klub ispao u četvrti rang.

"Pričalo se da su naši igrači pijanci i da su neprofesionalni, a znao sam da su dobri. Rekao sam im da imaju kvalitet da igraju u Superligi, a oni me gledali i govorili: ‘Dobro, Nemanja, ispali smo iz lige, još nas ti…’ Od šestorice fudbalera koji su tad bili u Jedinstvu, trojica su izborila plasman: Jovanović, Milanović i Andrić. Njihovu sreću posle ulaska ne mogu da opišem. Tad mi nisu verovali, sad veruju. Zato i kažem da je plan da u dogledno vreme izađemo u Evropu. Za to nam je potreban sportski i organizacioni uspeh. Jedinstvo će u narednih pet ili šest godina, a možda i u sledeće tri, izaći u Evropu. Vreme će pokazati da li smo sposobni. Sve smo uradili da na terenu ostvarimo uspeh. Možemo da se borimo."

Matić je otkrio da ima želju da na Ub vrati nekadašnje reprezentativce, Uroša Matića, i Radosava Petrovića.

FOTO: PROFIMEDIA

"Čitali smo bili su u jednom trenutku o pregovorima, ali smo shvatili da je skup. Moja je želja da se on i Raća Petroivć vrate u svoj klub. Odrasil su ovde, na stadionu Dragan Džajić i igrali u ovom klubu duže od mene. Želeo bih da vratim ostvarene igrače i vrhunske ljude u Jedinstvo. Ne znam da li je realno, ali smo razgovarali. Ne mogu da vam odgovorim, ali je velika želja. Raća je i dalje pod ugovorom, Uroš nije, pa je u njegovom slučaju veća verovatnoća", rekao je fudbaler Olimpika iz Liona i dodao:

"Ne mislim samo na terenu, mi smo biliži kraju nego početku karijere. Zapravo najmanje mislim na teren. Imamo dosta mladih igrača, koji lakše mogu da se motivišu. Kada pričam o Urošu i Raći, mislim da završe karijeru u Jeidnstvu i kasnije preuzimaju funkcije, kako bi podigli Jedinstvo na viši nivo."

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()