Zvezda ima za čim da žali posle poraza na startu LŠ: Iskusna Benfika nosi ceo plen iz Beograda

Bio je ovo duel dva bivša šampiona Evrope i prva od osam zagarantovanih utakmica u elitnom takmičenju za izabranike Vladana Milojevića.

19.09.2024. 20:41
  • Podeli:
fk crvena zvezda, benfika - 19 sept 2024 - TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ (1)-66ec66aa31550.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Crvena zvezda je, nažalost, porazom započela ovosezonsku avanturu u Ligi šampiona protiv Benfike na stadionu "Rajko Mitić" - crveno-beli su izgubili sa 2:1 (2:0), mada se mora priznati da domaći fudbaleri imaju za čim da žale.

Bio je ovo duel dva bivša šampiona Evrope i prva od osam zagarantovanih utakmica u elitnom takmičenju za izabranike Vladana Milojevića.

A taj duel počeo je prilično loše za domaćine, jer i pre nego što se igra razvila, a svakako pre nego što smo pomišljali, Benfika je došla u vođstvo. Naime, u 9. minutu, posle brze akcije gosti su došli u vođstvo - Akturkoglu je iz blizine ugurao loptu u mrežu Glazera.

Zaigrala je posle vođstva gostiju Zvezda angažovanije, krenuli su napadi ka golu Trubina - u 12. minutu sjano je Krunić okrenuo defanzivca Benfike u šesnaestercu i šutirao, ali pravo u golmana gostiju. U 19. minutu Duarte je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Trubin krajnjim naporom ipak odbrašio udarac Brazilca.

U 25. minutu desio se peh za Beograđane, jer se povredio Mimović. On je morao da napusti igru, a zamenio ga je Dalsio. Nedugo potom, nažalost, još jedna loša situacija za Zvezdu - u 29. minutu Kokču je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca duplirao vođstvo gostiju. Do kraja prvog dela igre mreže su mirovale, pa su ekipe na odmor otišle uz rezultat 2:0 za Benfiku.

Crveno-beli su u nastavku krenuli žestoko i počeli da vrše veliki pritisak na goste. Međutim, Portugalci su se iskusno branili i, realno, Zvezda osim što je imala loptu više u posedu i bila bolji rival, nije imala ozbiljnijih prilika da smanji prednost gostiju.

Ipak, sve se to promenilo u samom finišu meča, kada je Milson u 86. minutu pogodio za 2:1. Malo je reći da je Marakana proključala - crveno-beli su se vratili u život, a izvanredne Delije, koje su tokom celog meča bodrile domaće fudbalere, počele su da pevaju još jače i "guraju" domaće ka izjednačenju.

Ipak, do promena nije došlo do kraja duela - Zvezda je imala prilika, imala je veliku želju, ali stiče se utisak da je Benfika na iskustvo - ne može se reći i nezasluženo, stigla do prva tri boda ove sezone u Lilgi šampiona.

Leverkuzen ubedljiv

U drugoj utakmici večerašnjeg programa koja je, kao i Zvezdina, počela u 18.45, fudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su u Roterdamu ekipu Fejenorda rezultatom 4:0 (4:0) u meču prvog kola Lige šampiona.

Leverkuzen je poveo u 5. minutu golom Florijana Virca. Na 2:0 povisio je Alehandro Grimaldo u 30. minutu. Virc se ponovo upisao u strelce u 36. minutu. Gosti su do 4:0 stigli u 45. minutu. Šutirao je Edmond Tapsoba, ali je golman domaćeg tima Timon Velenrojter nespretno intervenisao i poslao je loptu u mrežu.

Sastavi

Trener fudbalera Crvene zvezde nedugo pred početak duela odredio je sastav za večerašnji meč prvog kola Lige šampiona protiv Benfike.

Za crveno-bele će igrati: Glazer, Mimović, Điga, Spajić, Seol, Krunić, Elšnik, Silas, Ivanić, Olajinka, Duarte.

Trener Benfike Bruno Laž opredelio se za sledeći sastav: Trubin, Bah, Otamendi, Silva, Kareras, Kokču, Florentino, Rolhajzer, Di Marija, Pavlidis, Akturkoglu.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()