Oglasio se Murinjo: Želim da vodim Fenerbahče

Ogromno pojačanje na klupi turskog kluba

01.06.2024. 22:38
  • Podeli:
Žoze Murinjo-646733dd2b73a.webp Foto: Profimedia

Portugalski fudbalski stručnjak Žoze Murinjo potvrdio je da je blizu vođstva turskog fudbalskog kluba Fenerbahče, a takođe je izjavio da bi voleo da radi u ovom timu.

"Odlučio sam da radim ovde... Želim da vodim Fenerbahče, ali biće teško da se kvalifikujem za Ligu šampiona. To se ne dešava, ali znate da volim ovakve izazove", rekao je Murinjo, prenosi Skaj sports.

U sezoni 2021/22, Murinjo je predvodio Romu do prvog trijumfa u Kupu Evrope, osvojivši sa timom Ligu konferencija. 

U sezoni 2022/23, Rimljani su pod vođstvom Murinja stigli do finala Lige Evrope, gde su u izvođenju penala izgubili od španske Sevilje. 

Pre rimskog kluba, Murinjo je trenirao Čelsi, Real Madrid, italijanski Inter, portugalski Porto, Liriju, Benfiku. 
Kao trener je po dva puta osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope (ranije Kup UEFA), a jednom Ligu konferencija.

Fenerbahče je sezonu završio na drugom mestu u turskom prvenstvu i igraće kvalifikacije za Ligu šampiona.
Klub je u petak najavio ostavku Ismaila Kartala na mesto glavnog trenera tima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()