Partizan ustao iz mrtvih: Crno-beli bez Stanojevića pobedili u Lučanima posle osam mečeva bez trijumfa

Mladost u narednom kolu gostuje Železničaru u Pančevu, a Partizan dočekuje Tekstilac iz Odžaka

29.09.2024. 18:58
  • Podeli:
fk partizan, 8 avg 2024 - profimedia-0897356804-66bf8af6b4ecc.webp Foto: Profimedia

U utakmici 10. kola crno-beli su kao gosti savladali drugoplasiranu Mladost u Lučanima sa 3:1 (2:1) i tako slavili prvi put od 4. avgusta. Uzevši u obzir sva takmičenja, Partizan je pobedio posle osam utakmica. Bio je ovo ujedno i prvi poraz Mladost, koju sa klupe predvodi Nenad Lalatović, posle pet uzastopnih pobeda.

Ekipu iz Beograda je sa klupe predvodio Branko Vukašinović, koji će tako premostiti period od odlaska Aleksandra Stanojevića do dolaska Sava Miloševića.

Crno-beli su poveli golom Mihajla Ilića u 12. minutu. Bio je to njegov prvenac po povratku u klub. Antić je izveo korner, a Ilić sa peterca glavom matirao Stamenkovića.

Na 2:0 je povisio Đorđe Jovanović. Dobio je sjajnu loptu od Zahida iza leđa odbrane Mladosti, a onda pored Stamenkovića poslao loptu u mrežu.

Partizan je u prvom poluvremenu dva puta uzdrmao okvir gola Lučanaca. Sa druge strane domaćin je u dva navrata imao situaciju 1 na 1 sa golmanom Jovanovićem.

Ipak, Mladost je u finišu prvog poluvremena učinila ovaj meč interesantnijim. Antić je pogrešio, a Mujakić u nastavku akcije faulirao Krsmanovića za najstrožu kaznu. Aleksandar Peković je bio siguran sa 11 metara i smanjio rezultat.

Nije domaći tim uspeo opasnije da pripreti u nastavku, a da otkloni dramu pobrinuo se Stefan Kovač. Sjajno je sa 20-tak metara lobovao Stamenkovića i povisio rezultat na 3:1.

Partizan posle ovog kola ima 13 bodova i dve utakmice manje. Mladost je ostala na 19 bodova. Mladost u narednom kolu gostuje Železničaru u Pančevu, a Partizan dočekuje Tekstilac iz Odžaka.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()