Slika Hitlera u dresu Rome, Italijani ogorčeni

Gradonačelnik Rima ovu akciju kluba opisuje kao nedopustivu i nepodnošljivu, a naročito što je odjeknula uoči Dana sećanja

26.01.2023. 12:40
  • Podeli:
Roberto Gualtieri-63d2669946634.webp Foto: Profimedia

Rim je u šoku. Domaći i strani prolaznici na ulicama glavnog grada Italije suočavaju se, na svakom koraku, likom Adolfa Hitlera

U četvrtak ujutru hiljade nalepnica osvanule su na semaforima, bilbordima, saobraćajnim znacima ili izlozima radnji. Fotografija Adolfa Hitlera u dresu FK Rome razbesnela je zemlju. Naročito što je ova jasna i nedvosmisleno antisemitska poruka osvanula uoči Dana sećanja na žrtve Holokausta, koji se obeležava u Italiji. 

Gradske institucije su brzo reagovale, a gradonačelnik Roberto Gualtieri prvi je progovorio i osudio činjenice na svojim društvenim mrežama:

"Nalepnice koje predstavljaju Hitlera u dresu Rome, koje su se pojavile u gradu, su prava sramota, neprihvatljivo unakazivanje nekoliko dana uoči italijanskog Dana sećanja. Preduzeli smo korake za momentalno uklanjanje ovog rugla“.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()