Stanković pred put u Antaliju: Zvezda je iznad svega, iznad mene i bilo koga drugog

Na pripreme ide 29 igrača, među kojima je i omladinac Strahinja Eraković, ali ne i kapiten Milan Borjan

12.01.2022. 17:58
  • Podeli:
dejan-stankovic-foto-fk-crvena-zvezda.jpg Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković je okupio 29 igrača Crvene zvezde koji 13. januara putuju u Tursku na prvi deo priprema za narednu sezonu. Crveno-beli imaju jedan moto na kom insistiraju uprava i trener kluba: Samo Zvezda u mislima.

“Čeka nas veoma važan put. Svesni smo i znamo u kakvoj smo situaciji, tako da ćemo veoma predano krenuti sa pripremama. Fokusirani smo i spremni da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama”, rekao je na početku izlaganja Dejan Stanković.  

Prvobitan plan priprema je bio da se prvo putuje na Kipar. Međutim, okolnosti su bile takve da je moralo da se promeni destinacija i odlučeno je da se sve vreme bude u Antaliji.

“Bili smo spremni na bilo koji scenario. Ne bih ovo nazvao planom B, idemo u Antaliju gde imamo fenomenalne uslove. Jedino zbog čega smo želeli da napravimo dva dela jeste da momci između dva putovanja imaju malo odmora jer je uvek u prvom delu priprema “jak dril”. Adaptiraćemo se na novu situaciju i odraditi kompletne pripreme i odigrati sve kontrolne utakmice u Turskoj”, objasnio je Stanković.  

Na spisku putnika za pripreme nema Milana Borjana, Vladimira Lučića i Bakajoko, koji imaju pozitivan test na Kovid-19, dok su Ben i Kanga sa reprezentacijom:

“Vodimo na pripreme dovoljan broj igrača. Imamo nekoliko pozitivnih fudbalera na koronu. To su kapiten Borjan, Bakajoko i Lučić. Njih trojica sigurno neće putovati, ali imaćemo momke iz Grafičara, igrače koji su se vratili sa pozajmica i naši standardni roster koji ćemo povesti. Samim tim imaćemo 24 igrača koje ćemo povesti i četiri golmana ili tri golmana, dok se ne vrati kapiten Borjan. Tako da ćemo imati dovoljno igrača za pripremni period”.

Posebno je Stanković prokomentarisao i status kapitena Milana Borjana

“Da bi pisao lepu budućnost, prošlost moram da ostavim iza. Nemam nikakav problem. Zvezda je iznad svega, samim tim i iznad mene i bilo koga. Tu stavljam sebe na prvo mesto, tako da sve što je bilo u prošloj godini, ostalo je iza mene. Nemam problema, tako da verujem da neće imati ni Borjan. Svako treba sebe da stavi sa strane i da misli samo o ciljevima kluba i o veličini kluba”.

 

Šef stručnog štaba crveno-belog tima govorio je i o novom pojačanju Zvezde u zimskom prelaznom roku - Ohiju Omojuanfou.  

“U utorak smo se videli sa Ohijem, na kratko i uspeli da popričamo. Momak koji je svestan gde je došao, zna sve zahteve koje klub očekuje od njega, spreman je na svaki izazov. Tako je i rekao, da je došao ovde jer je spreman i zato što želi i voli izazove. Prava sredina da se dokaže i pokaže”, rekao je trener Stanković.

 Veruje trener I u podmaladak iz omladinskog pogona, pa je na pripreme poveo i Strahinju Erakovića.

“Nikad nisam stavljao upitnik povodom Strahinje Erakovića. Nema šta da se kladimo ili ne kladimo na njega, on je garancija. Zvezdino dete, neko ko je kroz godinu do dve imao svoj prirodni put odrastanja. Potvdrdio se, opravdava sva očekivanja što se tiče forme. On je ravnopravan član naše odbrane i neko na koga možemo sigurno da se oslonimo”.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()