Super ili skandal liga: Nezapamćena goleada i situacija na meču Radnički-Crvena zvezda

Poslednji put kada je Radnički iz Kragujevca protiv Crvene zvezde uspeo da upiše dva gola bio je 2015. godine

08.10.2023. 17:56
  • Podeli:
fk crvena zvezda-6522d12750dde.webp Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca u 11. kolu Superlige rezultatom 4:3, međutim zbog velike greške domaćeg tima očekuje se da crveno-belima bude registrovana pobeda službenim rezultatom 3:0.

Tokom prvog poluvremena meča 11. kola Superliga između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca palo je čak pet golova, odnosno beogradski klub poveo je rezultatom 3:2.

Poslednji put kada je Radnički iz Kragujevca protiv Crvene zvezde uspeo da upiše dva gola bio je 2015. godine, a sada su fudbaleri tog kluba crveno-belima dva gola dali za 38 minuta.

Međutim ni ta dva gola nisu bila dovoljna da Radnički na pauzu ode zadovoljniji jer je Zvezda sa druge strane dala tri.

Iznenađenje se dogodilo u 21. minutu kada se Matija Gluščević mirno namestio i uputio precizan šut u Zvezdin gol, a samo osam minuta kasnije neizvesnost je doneo Peter Olajinka.

Nije prošlo četiri minuta Olajinka je pogodio za 2:1, a onda već u 38. minutu Činedu donosi izjednačenje. Za 38 minuta palo je četiri gola, ali ni to nije bilo sve.

Majstoriju je u 44. minutu izveo Mirko Ivanić i tako je Zvezda na poluvreme ipak mogla da ode zadovoljnija.

Fudbaleri Radničkog u narednih 45 prosuli su sve što su uradili u prvom poluvremenu. Osim što igra nije bila kao tokom prvog dela igra dogodila se velika i nezapamćena greška domaćeg tima.

U igru je ušao Milan Vidović koji je na terenu proveo 23 sekunde posle čega je igra zaustavljena jer igrač nije bio registrovan u zapisniku. Umesto njega na teren je ušao Uroš Tomović, ali greška nije mogla da se ispravi.

U članu 61, stan sedam u pravilniku Superlige piše: 

Na osnovu podnete žalbe kluba učesnika ili prijave Disciplinskog inspektora, biće doneta odluka o registraciji utakmice službenim rezultatom 3:0 u njegovu koristi, ukoliko nije postignut bolji rezultat, pod uslovom da je protivnički klub nastupio sa pravilno registrovanim igračem koji nije upisan u zapisnik pre početka.

Jasno je da je Radnički prekršio ovaj član zbog čega su se iz beogradskog kluba odmah oglasili. Osim te greške, Kragujevčani su dozvolili i novi gol Zvezde, odnosno Ivanića koji je u 67. minutu pogodio za 4:2. Da upotpuni spektakl u nadoknadi je za 4:3 pogodio Zorić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()