Teška povreda protiv Borusije: Ernandez završio sezonu, preskače i Evropsko prvenstvo

Fudbaler Pari Sen Žermena je Ernandez za Francusku debitovao 2018. godine i odigrao je 37 utakmica

02.05.2024. 19:52
  • Podeli:
fk psž, fk borusija dortmund, lukas ernandez, povreda 1 maj 2024 - profimedia-6633cd4ba9a1f.webp Foto: Profimedia

Fudbaler Pari Sen Žermena Lukas Ernandez završio je tekuću klupsku sezonu zbog kidanja ligamenata kolena leve noge, a neće igrati ni za Francusku na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

"Lukas Ernandez je povređen tokom utakmice Lige šampiona između Borusije Dortmund i Pari Sen Žermena kad je zadobio rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena. Danas je urađena magnetna rezonanca koja je potvrdila dijagnozu koju su klupski lekari postavili u sredu uveče. Igrač će narednih dana biti podvrgnut operaciji", stoji u klupskom saopštenju.

Kod ovakvih povreda oporavak posle operacije traje šest ili sedam meseci, pa će se 28-godišnji defanzivac vratiti na teren tek krajem 2024. godine. 

Povreda Ernandeza je težak udarac za selektora Francuske Didijea Dešana, koji će sad morati da traži novo rešenje u poslednjoj liniji odbrane.

Ernandez je za Francusku debitovao 2018. godine i odigrao je 37 utakmica. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()