Tri sezone u Zvezdi, pa mešalica i malter: Bio velika nada, život ga nije mazio - evo gde je danas

Ostao u srcima navijača, a vidite i zaštp

03.07.2024. 19:15
  • Podeli:
orlandić-66857eec2244c.webp Foto: Ivica Veselinov/ATAImages

Petar Orlandić nije ostavio veliki trag u Crvenoj zvezdi, ali je zahvaljujući originalnošću i onoj iskrenoj gorštačkoj pojavi ostao u srcima navijača.

Petar Orlandić tri sezone igrao je za Crvenu zvezdu. Uglavnom je ulazio sa klupe, pa je u crveno-belom dresu upisao samo 34 utakmice, ali i 15 golova. Prosek pogodaka i odigranih mečeva bio je impresivan za kršnog momka iz Podgorice, čime je svakako ušao u istoriju kluba iz Ljutice Bogdana 1A.

Život nije mazio Petra Orlandića (33). Odrastao je sa majkom, bez oca i u ranom detinjstvu morao je da radi i snalazi se za život. Kada je počeo fudbalsku karijeru morao je da radi na građevini, a tokom leta da konobariše po restoranima u Boki kotorskoj. Pričao je o tome nekadašnji napadač Crvene zvezde.

Da je jedan običan momak iz naroda, čvrsto sa obe noge na zemlji Petar Orlandić pokazao je i danas. Na svom instagram profilu objavio je fotografiju sa jedne građevine, uz mešalicu i malter, gde pomaže prijateljima, uz više nego šaljiv komentar:

"Drugi dan priprema!".

Foto: Instagram/Printscreen/orlandic_99

Baš zbog toga što je uvek bio direktan i neposredan, navijači su voleli Petra Orlandića. Posle Crvene zvezde korpulentni napadač iz Crne Gore imao je priliku da potpiše unosan ugovor sa ruskom ekipom SKA iz Habarovska, ali je odlučio da ne ide u Sibir, jer mu je tamo bilo previše hladno.

Potom je Petar Orlandić otišao u Portugal, u Madeiru, rodno mesto Kristijana Ronalda.

Karijeru fudbalera Petar Orlandić počeo je u klubu Ribnica, da bi potom otišao u Zetu. Posle Crvene zvezde i Madeire, igrao je za kineski Leopard, Birkirkaru sa Malte, Sukotaj sa Tajlanda, slovački Spartak Trnava, Zvijezdu iz BiH, kao i crnogorske klubove Olimpik i Podgoricu, da bi prošlu sezonu proveo u ekipi Jezero, sa kojom ima važeći ugovor.

Petar Orlandić dane u Crvenoj zvezdi pamti po iskrenom prijateljstvu sa Lukom Jovićem, sa kojim je i danas ostao u kontaktu. Srećno je oženjen i ima dvogodišnjeg sina.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()