Veber tragičar meča: Borila se Austrija, ali tri boda nose Francuzi

Tri boda za Francuze u prvom meču na Evropskom prvenstvu

17.06.2024. 22:58
  • Podeli:
francuska austrija AP PhotoFrank Augstein-6670a13e8d788.webp Foto: AP PhotoFrank Augstein

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Austriju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj rezultatom 1:0.

Francuzi su očekivano imali posed i igru na polovini rivala, ali, nije ovo bilo baš najbolje poluvreme izabranika Didijea Dešana.

Odmah u uvodnim minutima, Embape je protutnjao po levoj strani, gađao je prvi ugao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Francuzi su imali još nekoliko solidnih napada, ali je evidentno da je Ralf Rangnik dobro pripremio svoj tim.

U 36. minutu Austrija je imala čist zicer, posle lepe akcije i centaršuta sa leve strane, Sabicer je sjajno spustio loptu do Baumgartnera koji je izašao sam na Menjona, ali je francuski golman odlično intervenisao.

Kazna je usledila samo dva minuta kasnije i to na (ne)srećan način. Embape je prošao po desnom boku, uputio je snažan centaršut, a Veber u želji da interveniše, glavom je skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Do odlaska na odmor više nije bilo ozbiljnijih prilika, Francuzi imaju prednost, a moglo bi se reći da je sve moglo da bude drugačije da Menjon nije zaustavio Baumgartnera u 36. minutu. 

U drugom poluvremenu su opasniji bili Francuzi, probili su po levoj strani, usledio je pas u kazneni prostor, ali je zamalo zakasnio Dembele da prosledi loptu u praznu mrežu. 

Do kraja meča, nije bilo većih šansi ni za jedne ni za druge, pa je rezultat ostao nepromenjen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()