Karnevalska atmosfera na ulicama Dohe pred početak Svetskog prvenstva

Do sada je prodato oko tri miliona ulaznica, a samo u Srbiji 12.500, rekao je ambasador Katara u Beogradu

19.11.2022. 15:36
  • Podeli:
Katar 01 foto Anadolija-1668860764475.webp Foto: Anadolija

Na ulicama i trgovima katarske prijestolnice Dohe vlada prava karnevalska atmosfera uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu 2022., čiji domaćin je Katar, javlja Anadolija.

Pre početka Mundijala oseti se uzbuđenje navijača i domaćeg življa na svakom koraku, na glavnim trgovima, ulicama i znamenitostima Dohe.

Posebno je zanimljivo na Cornicheu, sedam kilometara dugačkom zalivskom šetalištu, na kojoj se okupljaju navijači iz različitih delova sveta. 

U MIA Parku se, takođe, održavaju različite kulturne aktivnosti uoči SP. Ljudi okupljeni u parku, uz zastave, marševe i muziku navijaju za svoje reprezentacije. Doslovno, oseća se kako je Svetsko prvenstvo pred vratima.

Ukupno 32 reprezentacije takmičiće se na najpopularnijem fudbalskom događaju, a svaka će imati svoju publiku na tribinama stadiona.

Predstojeće Svetsko prvenstvo održavaće se od 20. novembra do 18. decembra i biće otvoreno utakmicom Katar - Ekvador koja počinje u nedjelju u 17 sati po srednjeevropskom vremenu. Francuska brani titulu prvaka sveta.

Prema procenama domaćina, Katar očekuje više od milion posetilaca za vreme turnira koji traje skoro mesec dana.

Prodato oko tri miliona ulaznica

Ambasador Katara u Srbiji Faris Roumi M. S. Al-Naimi u razgovoru za "Tanjug" je rekao da je do sada prodato oko tri miliona karata za utakmice, a od toga 12.500 navijačima iz Srbije.

"Sve je spremno za Mundijal u Kataru, gde već pristižu reprezentacije, ali i navijači iz celog sveta, za koje verujem da će poneti najljepše uspomene i utiske sa jednog prvenstva, ali i o domaćinima", rekao je za Tanjug ambasador Katara.

On je istakao da je najveći broj ulaznica kupljen u Kataru, zatim u SAD i Saudijskoj Arabiji, u Engleskoj, Meksiku, UAE, Argentini, Francuskoj, Brazilu i Nemačkoj odakle se očekuju najviše navijača.

Na pitanje šta Svetsko prvenstvo znači za Katar i celi region, s obzirom na to da se prvi put održava u tom delu sveta, ambasador kaže da će ovaj veliki sportski događaj nesumnjivo imati višestruko pozitivne efekte na sve zemlje Zaliva, ali i podići će svest o tome da se fudbal podjednako voli i u arapskom svetu, a ne samo u Evropi i drugim krajevima gde je oduvek popularna.

"Činjenica da je Katar prva zemlja Bliskog istoka koja je dobila priliku da bude domaćin jednog tako velikog događaja, koji sam po sebi nosi veliki značaj, ali i odgovornost, za moju zemlju predstavlja veliku čast, izazov, ali i radost zbog mogućnosti da se svetu predstavi u najboljem mogućem svetlu i približi svoju tradiciju, istoriju, kulturu i vrednosti, ljubav prema sportu, ali i da pokaže otvorenost za sve koji će je posetiti tokom Mundijala", naveo je ambasador Al-Naimi.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()