Smrt na Mundijalu: Novinar preminuo tokom utakmice, brat misli da je ubijen

Ja sam razlog zbog kog je nosio majicu sa LGBT zastavom na Svetskom prvenstvu. Moj brat je bio zdrav, smatra Erik Val

10.12.2022. 11:00
  • Podeli:
Grant Wahl foto Twitter-639437f2b607b.webp Foto: Twitter

Američki sportski novinar Grent Val je preminuo na stadionu u Kataru u 47. godini tokom utakmice između Holandije i Argentine.

Val je bio jedan od nacjenjenijih američkih sportskih novinara, a kolabirao je u pres kabini dok je gledao, u petak uveče, utakmicu četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Odmah je prebačen u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.

Sučešće, nakon ovog nemilog događaja, izrazio je i predsednik FIFA Đani Infantino.

Uzrok smrti zasada nije poznat. Grentov brat Erik, inače gej, veruje da je Grant ubijen.

"Ja sam razlog zbog kog je nosio majicu sa LGBT zastavom na Svetskom prvenstvu. Moj brat je bio zdrav. Rekao mi je da je dobijao pretnje smrću. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen", rekao je Erik.

Val je postao poznat svetskoj javnosti, u Kataru, kada je na početku Svetskog prvenstva, tokom grupne faze, pokušao da uđe na stadion u majici sa duginim bojama, kao podrška LGBT zajednici. Obezbeđenje ga na utakmicu Vels - SAD nije pustilo i on je to objavio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()