Bodiroga novi predsednik Evrolige

Posle blistave igračke karijere, Bodiroga je od 2011. do 2015. godine bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, a zatim i predsednik takmičarske komisije FIBA Evropa

14.09.2022. 12:44
  • Podeli:
dejan-bodiroga-hrvoje-jelavic-pixsell.jpg

Legenda jugoslovenske i srpske košarke Dejan Bodiroga zvanično je postao novi predsednik Evrolige, kako je i najavljivano.

Trostruki osvajač Evrolige, Bodiroga će istovremeno obavljati i funkciju direktora, a Đordi Bertomeu povlači se posle 22 godine.

Posle blistave igračke karijere, Bodiroga je od 2011. do 2015. godine bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, a zatim i predsednik takmičarske komisije FIBA Evropa.

"Ulazimo u novu eru Evrolige. U poslednjih dvadeset godina elitno evropsko košarkaško takmičenje postalo je sila u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Đordiju Bertomeuu i njegovom timu na viziji i vrednom radu, a ja se radujem tome da nastavim da širim uticaj Evrolige i Evrokupa“, naveo je Bodiroga.

"Bodiroga donosi svoje duboko znanje i iskustvo u svoju novu ulogu i fokusiraće se na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve zainteresovane strane. Njegova široka međunarodna mreža pruža osnovu za novu strategiju fokusiranu na poboljšanje institucionalnih odnosa EB-a u okviru globalne košarkaške zajednice, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor glavnih trenera Evrolige, Uniju košarkaških zvaničnika Evrolige, FIBA, domaće lige i druge košarkaše - srodne institucije", navodi se u saopštenju Evrolige.

Za novog izvršnog direktora postavljen je Maršal Glikman, koji je već dugo bio prisutan u ulozi savetnika.

"Glikman će se fokusirati na poslovnu stranu, blisko sarađujuc´i sa IMG-om na optimizaciji vrednosti lige i kolektivne komercijalne imovine klubova, proširenju baze obožavalaca, integraciji evropske košarke u popularnu kulturu širom sveta i, na kraju, širenju u ključnim tržištima. Glikman i Bodiroga će preuzeti funkciju generalnog direktora Žordija Bertomeua, koji je tu ulogu obavljao 22 godine", ističe se u saopštenju Evrolige.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()