Čović: Zvezda daje reprezentaciji na raspolaganje 11 igrača

Naše igrače nije dobio KSS, nije Pešić, nego je to nacionalni interes, rekao je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana

28.10.2022. 12:04
  • Podeli:
nemanja-nedovic1-foto-tanjug.jpg

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da će selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imati na raspolaganju sve igrače crveno-belih za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije 11. novembra gostuje u Velikoj Britaniji, a istog dana košarkaši Crvene zvezde igraju evroligaški meč sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Srbija tri dana kasnije, 14. novembra, dočekuje selekciju Turske.

"Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača i rekli: Izaberi odavde. Rekli smo mu: Ako ti treba, vodi ih sve u reprezentaciju protiv Velike Britanije ili Turske. Od tih 11 igrača odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je i svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahcveom u Istanbulu", rekao je Čović na televiziji K1.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je potez Zvezde u skladu sa nacionalnim interesom i da će od svih igrača na koje Pešić može da računa problematičan biti samo Nemanja Nedović koji izlazi iz povrede.

"To nije dobio KSS, nije Pešić, nego je to nacionalni interes. Ne pravimo spinove od toga. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva, tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi da se skine za Bajern, pa ćemo videti", istakao je Čović.

Igrače na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću u kvalifikacijama za SP stavio je i drugi predstavnik Srbije u Evroligi Partizan, koji će dan pred meč između Velike Britanije i Srbije, 10. novembra, gostovati Olimpijakosu u Pireju u Evroligi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()