Evroliga objavila imena za "Zvezdu u usponu": Dva iz Partizana

Njih dvojica bi mogli da krenu putem Bogdana Bogdanovića i Novice Veličkovića

16.02.2023. 12:35
  • Podeli:
Alen Smailagić Partizan_ABA-63e93e1c22604.webp Foto: Foto: ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana Alen Smailagić i Jam Madar nalaze se na listi od šestorice kandidata za nagradu "Zvezda u usponu", objavila je Evroliga na zvaničnom sajtu.

Ovu nagradu evropsko košarkaško takmičenje dodeljuje mladom igraču koji je tokom sezone najviše napredovao. Od srspkih igrača ovu titulu su, do sada osvojili, dvojica nekadašnjih igrača Partizana: Novica Veličković i Bogdan Bogdanović.

Pored tandema iz Partizana nominovani su: Rokas Jokubaitis iz Barselone, Niko Manion iz Virtusa, Haime Padilja iz Valensije i Gabrijele Prosida iz 

Samo su Bogdan Bogdanović, Nikola Mirotić i Luka Dončić dva puta osvajali ovu nagradu, a Rokas Jokubaitis će imati priliku da im se pridruži ukoliko ponovo dođe do priznanja, s obzirom na to da je on prošlogodišnji osvajač.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()