FMP slavio posle drame u Sloveniji: Krka na kolenima posle produžetka

"Pantere" je predvodio Vojislav Stojanović sa 21 poenom

29.12.2023. 19:27
  • Podeli:
kk krka, kk fmp - aba liga, 29 dec 2023 - foto krka drago perko kosarka-si-658f0f14876ae.webp Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši FMP-a pobedili su kao gosti Krku posle produžetka rezultatom 89:87 (81:81) u utakmici14. kola ABA lige. FMP sad ima skor 5-9, a Krka 3-11.

Domaćin je imao plus osam pred početak poslednje deonice, ali je klub iz Železnika uspeo da se vrati u meč. Krka je vodila 81:77 na samo 20 sekundi pre kraja, ali je FMP uspeo da izjednači i izbori produžetak. U dodatnih pet minuta FMP je vodio 89:85 61 sekundu pre kraja, a Krka je u finišu promašila šut za novi produžetak. 

Vojislav Stojanović, najefikasniiji košarkaš utakmice, dao je 21 poen za FMP. Bojan Subotić je dao 17, Matic Rebec je dao 15, a Nejt Votson i Nikola Šaranović po 10. Jap Špan je sa 15 minuta predvodio Krku, 11 je dao Marko Radovanović, a po 10 Robert Jurković i Ajzeja Kazins.

FMP u narednom kolu, sledećeg petka, dočekuje Cibonu, dok će Krka u goste Partizanu.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()