Grci u problemu: Janis Adetokumbo ne ide na Svetsko prvenstvo

Ovo nije bio izbor, već moja jedina opcija, kaže NBA igrač

11.08.2023. 14:22
  • Podeli:
Janis Adetokumbo_Profimedia-649d306bcc77e.webp Foto: Profimedia

Najveća zvezda grčkog košarkaškog tima Janis Adetokumbo odlučio je da ne igra na Svetskom prevenstvu. NBA igrač neće se priključiti pripremama nacionalnog tima i svoju odluku je naširoko obrazložio na društvenoj mreži.

"Svi znaju da se moja strast i ljubav prema reprezentaciji nikada neće promeniti. Od kraja NBA sezone gurao sam telo do krajnjih granica da bih bio igrač kakav je potraban reprezentaciji da pomogne u ostvarivanju cilja. Ali posle meseci rada i višestrukih sastanaka sa medicinskim osobljem jasno je da nisam spreman da se takmičim na nivou na kom bi trebalo da budem da bih učestvovao na Svetskom prvenstvu. 

Ovo nije bio izbor, već moja jedina opcija da se vratim na nivo košarke na kom sam toliko naporno radio do sada. Vrlo sam razočaran ovim ishodom, ali ovo je odluka doneta sa medicinskim osobljem. Nastaviću da se trudim da budem spreman za neki sledeći poziv. Moj lični i krajnji timski cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre 2024. Biće mi čast da predstavljam svoju reprezentaciju sledeće godine u Parizu", napisao je Adetokumbo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()