Kapiten Mitrović ne očajava nakon Dubaija: "Nije smak sveta, ali potrebna je analiza"

Kapiten ne vidi ogroman problem zbog poraza na startu ABA lige

23.09.2024. 12:05
  • Podeli:
Luka Mitrovic3-6513001d2596b.webp Foto: UNA

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Dubaija na startu ABA lige. Odrigrali su crveno-beli loš meč, nekoliko puta se vraćali nakon  velike razlike, ali na kraju nisu iskoristili napad za izjednačenje ili pobedu, pa je domaći tim slavio.

Kapiten crveno-belih u ovom meču je bio Luka Mitrović koji je izneo utiske nakon meča.

"Kada god smo bili jaki u odbrani, mi smo se vraćali. Sa -17 smo došli do prednosti upravo zahvaljujući odbrani i lakim poenima, koji su nam prekopotrebni pogotovo u ovoj fazi sezone, gde se još uvek traže uloge i način na koji želimo da igramo. Definitivno da nećemo izgledati najbolje napadački moguće dok sve ne klikne i ne legene. Zato energija i odbrana moraju da budu na mnogo većem nivou nego što je bio slučaj protiv Dubaija", rekao je kapiten Zvezde na sinoćnom meču za Meridian sport.

Crveno-beli očigledno imaju problem sa otvaranjem utakmice. Prva četvrtina je bila problematična i protiv CSKA, odnosno Zenita na VTB Superkupu. Repriza je viđena u Dubaiju, s tim da tim iz Emirata spakovao u koš crveno-belih više poena od ruskih timova. Postigli su čak 28.

"Imali smo protiv sebe dobru ekipu koja je bila izuzetno motivisana. Želeli su da se u prvoj utakmici prikažu u najboljem mogućem svetlu, što su uradili. Mi smo opet imali loš početak meča što nam se dešavalo u pripremnom delu sezonu i to je nešto što moramo da analiziramo za naredni period. Prva je utakmica, nije smak sveta, ali definitivno da nije smak sveta".

Egzotično, zanimljivo, atraktivno – izgleda tim Jurice Golemca koji bi ove sezone mnogima mogao da pokvari planove. Za razliku od većine ne govori o Dubaiju kao kandidatu za prva četiri mesta, već ozbiljnim pretendentom na šampionsku titulu.

"U rosteru Dubaija se nalazi veliki broj igrača sa evroligaškim iskustvom, tako da će oni biti, iako nov tim, svakako neće biti za potcenjivanje, već naprotiv mislim da imaju ekipu za najviši plasman u ABA ligi!, zaključio je Luka Mitrović priču za Meridian sport.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()